ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

carn de pollastre

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0.985




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

En una primera part es recull la informació disponible sobre la composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E (a-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

La segona part del treball està dedicada a l'estudi de la modificació del perfil d'AG del pinso que permet canviar la composició d'AG del rovell i de la carn de pollastre.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

La carn de pollastre i els ous són ingredients habituals en l'alimentació de l'home.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

Particularment, la carn de pollastre representa el 30 % del total de carn consumida a l'Estat espanyol i el consum d'ous se situa en 200 unitats per habitant i any.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

Tal com es pot observar a les taules 1 i 2, tant la carn de pollastre (especialment el pit) com l'ou tenen uns continguts moderats en calories i àcids grassos saturats (AGS).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

A través de l'alimentació animal, és a dir, de la composició dels pinsos, es possible modificar la composició de la carn de pollastre i dels ous i així influir sobre la nutrició dels humans.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

La incorporació de vitamina E (a-tocoferol) al pinso referma els 1,9 mg per 100 g de l'ou i els 0,3 mg per 100 g de la carn de pollastre.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

Tal com s'observa, la relació AGPI/AGS, tant de la carn de pollastre com dels ous, se situa entre 0,57-0,73, cosa molt favorable, ja que se situa per sobre dels valors mínims recomanats (0,35).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 25

Pel que fa a la carn de pollastre, el contingut n'és menor (0,2-0,3 mg / 100 g).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons